Forum o wszystkim dla wszystkich / Melanie C Strona Główna o wszystkim dla wszystkich / Melanie C
dla każdego coś miłego :)

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Słowo wstępu - netykieta
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum o wszystkim dla wszystkich / Melanie C Strona Główna -> Moderator/Admin pomoże
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
a.m.

PostWysłany: Nie Maj 14, 2006 02:14    Temat postu: Słowo wstępu - netykieta Odpowiedz z cytatem

Prosimy o zapoznanie się z tą Forumową Netykietą przed przystąpieniem do dyskusji. Jest to mały zbiór zasad, których wypada przestrzegać podczas udziału na Forum, m.in. w celu utrzymania dyskusji na odpowiednim poziomie.

Wypowiadaj się kulturalnie, jak przystało na miejsce publiczne, unikaj wulgaryzmów. Od tonu wypowiedzi będzie zależeć liczba i ton odpowiedzi.
Staraj się pisać tak, aby czytający nie głowił się nad zrozumieniem tekstu. Dłuższe partie oddzielaj znakami nowego wiersza (ENTER).
Przestrzegaj także ortografii i gramatyki - jeśli masz z tym problemy, to pisz ze słownikiem w ręku lub w podkreślającym błędy edytorze np. w Wordzie.
Pisanie WIELKIMI LITERAMI oznacza krzyk lub podniesiony głos. To tak jakby ktoś stał nad nami i krzyczał prosto w ucho...
Lepiej pisać używając języka literackiego, który jest zrozumiały dla każdego. Nie stosuj "młodzieżowego slangu".
Zwróć również uwagę, że zwracamy się do siebie per "Ty", a nie "ty". Ta mała różnica w literce ma tak naprawdę zasadnicze znaczenie - dokładnie określa ona charakter i ton wszystkich naszych wypowiedzi.
Zanim utworzysz nowy wątek z prośbą o pomoc, to koniecznie spróbuj poszukać podobnych problemów i gotowych rozwiązań w archiwum Forum, w archiwum ENTERA czy też na stronie ENTER FAQ.
Tworząc nowy wątek pamiętaj o nadaniu mu odpowiedniego tytułu, który by skrótowo charakteryzował dane zagadnienie. Temat o treści "Pomocy!" lub "Problem" nic w zasadzie nie mówi...
Jeżeli masz z czymś problem i prosisz o pomoc, to umieść w poście krótką informację o sprzęcie, systemie czy też oprogramowaniu, które może mieć związek ze sprawą.
Przed wysłaniem nowej wiadomości możesz użyć przycisku "Podgląd", żeby zobaczyć jak będzie wyglądała na Forum. Wykorzystaj to by sprawdzić i poprawić różne błędy czy też literówki.
Czasem przypadkowo wyślą się dwa takie same posty po sobie - nie ma problemu jeśli usuniesz jeden z nich (ikonka krzyżyka nad własnym postem - ). Zrób to jednak w miarę szybko, bo później może zająć się tym prowadzący, a on nie lubi się patyczkować ]:->. Jeżeli już po wysłaniu wiadomości coś Ci się przypomniało, to nie wysyłaj od razu nowej, ale skorzystaj z możliwości edytowania (ikonka "zmień" lub "edycji" ) i wprowadź zmiany do tekstu. Zarówno kasowanie jak i edycja wymaga bycia aktualnie zalogowanym na Forum.

Stosuj się proszę do tych zasad, a na Forum spotkasz się z życzliwą atmosferą i rzeczową pomocą. Łam te zasady, a będziesz ignorowany, niemile poprawiany czy też Twoje posty po prostu zaczną znikać kasowane przez prowadzącego. Pamiętaj, że spotkasz się z reakcją zależną od Twojego podejścia do innych i sposobu pisania postów.
Reklama

Wysłany: Nie Maj 14, 2006 02:14    Temat postu:

Powrót do góry
Carlena

PostWysłany: Nie Maj 14, 2006 10:14    Temat postu: Re: Słowo wstępu - netykieta Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jest to mały zbiór zasad, których wypada przestrzegać podczas udziału na Forum, m.in. w celu utrzymania dyskusji na odpowiednim poziomie.

Witam,jestem Karolina...zresztą my się już chyba znamy Wink . Oto mój pierwszy pościk na nowym Forum Wink Masz rację bardzo ważne są zasady wstępne,przynajmniej wszyscy będą wiedzieć na co mogą sobie pozwolić Twisted Evil . A mówiąc już całkiem serio to mam nadzieję,iż dyskusje tutaj będą naprawdę górnolotne Exclamation

Cytat:
Wypowiadaj się kulturalnie, jak przystało na miejsce publiczne, unikaj wulgaryzmów.

Mam nadzieję,że nikt w swych wypowiedziach nie posłuży się "łaciną",no chyba,że tą właściwą Wink

Cytat:

Przestrzegaj także ortografii i gramatyki

Problemy już się w tej kwestii zdarzały i byłam przywoływana do porządku Twisted Evil

Cytat:
Pisanie WIELKIMI LITERAMI oznacza krzyk lub podniesiony głos. To tak jakby ktoś stał nad nami i krzyczał prosto w ucho...

Myślę iż jeśli komuś się coś naprawdę "uda" to po zakrzyknięciu nie będzie nieprzyjemności Wink ,ale miło będzie rozmawiać "małymi literkami" Wink

Cytat:

Zwróć również uwagę, że zwracamy się do siebie per "Ty", a nie "ty".

Szczerze mówiąc - drażni mnie,gdy ktoś pisze z małej litery Confused ,ale takie przypadki zdarzały się rzadko - mamy do siebie ten "rispekcik" Wink

Cytat:
Stosuj się proszę do tych zasad, a na Forum spotkasz się z życzliwą atmosferą i rzeczową pomocą.

Myślę,iż po tak treściwym wstępie nikt nie odważy się na złamanie panującego tutaj ładu Smile

A teraz niech żyje nowe Forum Hip Hip Hurra Hip Hip Hurra Hip Hip Hurra Hurra Hurra Wink Twisted Evil Smile Very Happy Laughing Cool
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Astria

PostWysłany: Nie Maj 14, 2006 14:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak to mówią zasady są po to, aby je łamać Twisted Evil Myślę, że nie będę miała z tym najmniejszych problemów Very Happy
a.m.

PostWysłany: Nie Maj 14, 2006 18:59    Temat postu: Re: Słowo wstępu - netykieta Odpowiedz z cytatem

Carlena napisał:
Witam,jestem Karolina...zresztą my się już chyba znamy Wink

witaj na Forum!
oj znamy! i to już od "jakiegoś" czasu! nawet niekrótkiego! Wink

Carlena napisał:
Oto mój pierwszy pościk na nowym Forum Wink

mam nadz, że nie ostatni! miłego postowania! Wink

Carlena napisał:
Mam nadzieję,że nikt w swych wypowiedziach nie posłuży się "łaciną",no chyba,że tą właściwą Wink

jesteśmy porządnymi Cool osóbkami i myślę, że z "łaciny" nie będziemy korzystały! kiedyś nie było z tym problemu więc teraz chyba będzie podobnie! Smile

Carlena napisał:
a.m. napisał:

Myślę iż jeśli komuś się coś naprawdę "uda" to po zakrzyknięciu nie będzie nieprzyjemności Wink ,ale miło będzie rozmawiać "małymi literkami" Wink

czasami "podniesiony głos" jest konieczny! ale tutaj... wszyscy są wyrozumiali i jeśli wymskną sie komuś "wielkie litery", to inni wybaczą! Laughing

Carlena napisał:
a.m. napisał:
Stosuj się proszę do tych zasad, a na Forum spotkasz się z życzliwą atmosferą i rzeczową pomocą.

Myślę,iż po tak treściwym wstępie nikt nie odważy się na złamanie panującego tutaj ładu Smile

oczywiście, że "nie"! hahahahaha!

Carlena napisał:
A teraz niech żyje nowe Forum Hip Hip Hurra Hip Hip Hurra Hip Hip Hurra Hurra Hurra Wink Twisted Evil Smile Very Happy Laughing Cool

niech żyje! jak najdłużej! Very Happy
a.m.

PostWysłany: Nie Maj 14, 2006 19:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Astria napisał:
Jak to mówią zasady są po to, aby je łamać Twisted Evil Myślę, że nie będę miała z tym najmniejszych problemów Very Happy

dokładnie tak mówią!
i coś mi się wydaje, że te zasady baaaardzo szybko zostaną z premedytacją złamane - przez Ciebie i może nawet innych Użytkowników! Cool
Carlena

PostWysłany: Nie Maj 14, 2006 19:15    Temat postu: Re: Słowo wstępu - netykieta Odpowiedz z cytatem

Cytat:
oj znamy! i to już od "jakiegoś" czasu! nawet niekrótkiego! Wink

I znajomośc owocuje w bardzo dobrym kierunku - ja tak uważam Wink

Cytat:
mam nadz, że nie ostatni! miłego postowania! Wink

Kobieta zmienną jest,ale myślę,że nie będzie zbędnego obrażania się Cool

Cytat:

jesteśmy porządnymi Cool osóbkami i myślę, że z "łaciny" nie będziemy korzystały! kiedyś nie było z tym problemu więc teraz chyba będzie podobnie! Smile

Jakby co to mówimy "ooooo kurczaki pieczone" Twisted Evil

Cytat:
czasami "podniesiony głos" jest konieczny! ale tutaj... wszyscy są wyrozumiali i jeśli wymskną sie komuś "wielkie litery", to inni wybaczą! Laughing

Oczywiście,że tak - czasem wypada coś wyolbrzymić Wink

Cytat:
niech żyje! jak najdłużej! Very Happy

Do końca świata i jeszcze kilka dni dłużej Wink
Powrót do góry
Astria

PostWysłany: Pon Maj 15, 2006 20:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
kurczaki pieczone

są niezdrowe, lepsze gotowane Twisted Evil
a.m.

PostWysłany: Pon Maj 15, 2006 21:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Astria napisał:
Cytat:
kurczaki pieczone

są niezdrowe, lepsze gotowane Twisted Evil

eee tam! dobry kurczak, to pieczony kurczak! hihi! a do niego fryteczki! na maxa niezdrowa potrawa, ale co tam - raz sie żyje! Twisted Evil
Carlena

PostWysłany: Wto Maj 16, 2006 08:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
i coś mi się wydaje, że te zasady baaaardzo szybko zostaną z premedytacją złamane - przez Ciebie i może nawet innych Użytkowników! Cool

W sumie to można się zastanowić nad taką ewentualnością...tylko jaka była by kara za owo przewinienie ? Twisted Evil
Powrót do góry
Carlena

PostWysłany: Wto Maj 16, 2006 08:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
eee tam! dobry kurczak, to pieczony kurczak!

Możliwe Wink ,ale ja i tak wolę tradycyjnego schabowego Laughing
Powrót do góry
a.m.

PostWysłany: Czw Maj 18, 2006 21:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Carlena napisał:
Cytat:

W sumie to można się zastanowić nad taką ewentualnością...tylko jaka była by kara za owo przewinienie ? Twisted Evil

nad karą także można się zastanowić Laughing Cool hahahah!
Carlena

PostWysłany: Pią Maj 19, 2006 08:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Chyba nie myślisz nad zastosowaniem wirtualno-radykalnych metod ? Twisted Evil
Powrót do góry
a.m.

PostWysłany: Pon Maj 22, 2006 17:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Carlena napisał:
Cytat:

Chyba nie myślisz nad zastosowaniem wirtualno-radykalnych metod ? Twisted Evil

myślę...

ale nie powiem o czym! hihihi! Rolling Eyes Cool
Carlena

PostWysłany: Pon Cze 12, 2006 17:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
myślę...

... więc jesteś Wink !

Cytat:
ale nie powiem o czym! hihihi! Rolling Eyes Cool

Hmmmm zapewne o wakacjach,które już chyba masz Wink Szczęściara Exclamation Ja dopiero od przyszłej środy zaczynam niby wakacje łącznie z oczekiwaniem na wyniki - wiec będą to streso-wakacje...
Powrót do góry
a.m.

PostWysłany: Pią Cze 16, 2006 18:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Carlena napisał:
a.m. napisał:
myślę...

... więc jesteś Wink !

no mam nadzieję, że jestem!
jakby coś, to jestem tylko cieniem Twisted Evil Laughing

Carlena napisał:
Ja dopiero od przyszłej środy zaczynam niby wakacje łącznie z oczekiwaniem na wyniki - wiec będą to streso-wakacje...

przeżyłaś maturkę, to przeżyjesz także oczekiwanie na wyniki! a potem... już tylko wakacyjny total luzik, słoneczko, itp. Wink Wink
Reklama

Wysłany: Pią Cze 16, 2006 18:22    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum o wszystkim dla wszystkich / Melanie C Strona Główna -> Moderator/Admin pomoże Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3
Skocz do: