Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
a.m.
|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 02:14 Temat postu: Słowo wstępu - netykieta |
|
|
Prosimy o zapoznanie się z tą Forumową Netykietą przed przystąpieniem do dyskusji. Jest to mały zbiór zasad, których wypada przestrzegać podczas udziału na Forum, m.in. w celu utrzymania dyskusji na odpowiednim poziomie.
Wypowiadaj się kulturalnie, jak przystało na miejsce publiczne, unikaj wulgaryzmów. Od tonu wypowiedzi będzie zależeć liczba i ton odpowiedzi.
Staraj się pisać tak, aby czytający nie głowił się nad zrozumieniem tekstu. Dłuższe partie oddzielaj znakami nowego wiersza (ENTER).
Przestrzegaj także ortografii i gramatyki - jeśli masz z tym problemy, to pisz ze słownikiem w ręku lub w podkreślającym błędy edytorze np. w Wordzie.
Pisanie WIELKIMI LITERAMI oznacza krzyk lub podniesiony głos. To tak jakby ktoś stał nad nami i krzyczał prosto w ucho...
Lepiej pisać używając języka literackiego, który jest zrozumiały dla każdego. Nie stosuj "młodzieżowego slangu".
Zwróć również uwagę, że zwracamy się do siebie per "Ty", a nie "ty". Ta mała różnica w literce ma tak naprawdę zasadnicze znaczenie - dokładnie określa ona charakter i ton wszystkich naszych wypowiedzi.
Zanim utworzysz nowy wątek z prośbą o pomoc, to koniecznie spróbuj poszukać podobnych problemów i gotowych rozwiązań w archiwum Forum, w archiwum ENTERA czy też na stronie ENTER FAQ.
Tworząc nowy wątek pamiętaj o nadaniu mu odpowiedniego tytułu, który by skrótowo charakteryzował dane zagadnienie. Temat o treści "Pomocy!" lub "Problem" nic w zasadzie nie mówi...
Jeżeli masz z czymś problem i prosisz o pomoc, to umieść w poście krótką informację o sprzęcie, systemie czy też oprogramowaniu, które może mieć związek ze sprawą.
Przed wysłaniem nowej wiadomości możesz użyć przycisku "Podgląd", żeby zobaczyć jak będzie wyglądała na Forum. Wykorzystaj to by sprawdzić i poprawić różne błędy czy też literówki.
Czasem przypadkowo wyślą się dwa takie same posty po sobie - nie ma problemu jeśli usuniesz jeden z nich (ikonka krzyżyka nad własnym postem - ). Zrób to jednak w miarę szybko, bo później może zająć się tym prowadzący, a on nie lubi się patyczkować ]:->. Jeżeli już po wysłaniu wiadomości coś Ci się przypomniało, to nie wysyłaj od razu nowej, ale skorzystaj z możliwości edytowania (ikonka "zmień" lub "edycji" ) i wprowadź zmiany do tekstu. Zarówno kasowanie jak i edycja wymaga bycia aktualnie zalogowanym na Forum.
Stosuj się proszę do tych zasad, a na Forum spotkasz się z życzliwą atmosferą i rzeczową pomocą. Łam te zasady, a będziesz ignorowany, niemile poprawiany czy też Twoje posty po prostu zaczną znikać kasowane przez prowadzącego. Pamiętaj, że spotkasz się z reakcją zależną od Twojego podejścia do innych i sposobu pisania postów. _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 02:14 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Carlena
|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 10:14 Temat postu: Re: Słowo wstępu - netykieta |
|
|
Cytat: | Jest to mały zbiór zasad, których wypada przestrzegać podczas udziału na Forum, m.in. w celu utrzymania dyskusji na odpowiednim poziomie. |
Witam,jestem Karolina...zresztą my się już chyba znamy . Oto mój pierwszy pościk na nowym Forum Masz rację bardzo ważne są zasady wstępne,przynajmniej wszyscy będą wiedzieć na co mogą sobie pozwolić . A mówiąc już całkiem serio to mam nadzieję,iż dyskusje tutaj będą naprawdę górnolotne
Cytat: | Wypowiadaj się kulturalnie, jak przystało na miejsce publiczne, unikaj wulgaryzmów. |
Mam nadzieję,że nikt w swych wypowiedziach nie posłuży się "łaciną",no chyba,że tą właściwą
Cytat: |
Przestrzegaj także ortografii i gramatyki |
Problemy już się w tej kwestii zdarzały i byłam przywoływana do porządku
Cytat: | Pisanie WIELKIMI LITERAMI oznacza krzyk lub podniesiony głos. To tak jakby ktoś stał nad nami i krzyczał prosto w ucho... |
Myślę iż jeśli komuś się coś naprawdę "uda" to po zakrzyknięciu nie będzie nieprzyjemności ,ale miło będzie rozmawiać "małymi literkami"
Zwróć również uwagę, że zwracamy się do siebie per "Ty", a nie "ty". |
Szczerze mówiąc - drażni mnie,gdy ktoś pisze z małej litery ,ale takie przypadki zdarzały się rzadko - mamy do siebie ten "rispekcik"
Cytat: | Stosuj się proszę do tych zasad, a na Forum spotkasz się z życzliwą atmosferą i rzeczową pomocą. |
Myślę,iż po tak treściwym wstępie nikt nie odważy się na złamanie panującego tutaj ładu
A teraz niech żyje nowe Forum Hip Hip Hurra Hip Hip Hurra Hip Hip Hurra Hurra Hurra |
|
Powrót do góry |
|
|
Astria
|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 14:58 Temat postu: |
|
|
Jak to mówią zasady są po to, aby je łamać Myślę, że nie będę miała z tym najmniejszych problemów _________________ Hmmm... |
|
Powrót do góry |
|
|
a.m.
|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 18:59 Temat postu: Re: Słowo wstępu - netykieta |
|
|
Carlena napisał: | Witam,jestem Karolina...zresztą my się już chyba znamy |
witaj na Forum!
oj znamy! i to już od "jakiegoś" czasu! nawet niekrótkiego!
Carlena napisał: | Oto mój pierwszy pościk na nowym Forum |
mam nadz, że nie ostatni! miłego postowania!
Carlena napisał: | Mam nadzieję,że nikt w swych wypowiedziach nie posłuży się "łaciną",no chyba,że tą właściwą |
jesteśmy porządnymi osóbkami i myślę, że z "łaciny" nie będziemy korzystały! kiedyś nie było z tym problemu więc teraz chyba będzie podobnie!
Carlena napisał: | a.m. napisał: | Pisanie WIELKIMI LITERAMI oznacza krzyk lub podniesiony głos. To tak jakby ktoś stał nad nami i krzyczał prosto w ucho... |
Myślę iż jeśli komuś się coś naprawdę "uda" to po zakrzyknięciu nie będzie nieprzyjemności ,ale miło będzie rozmawiać "małymi literkami" |
czasami "podniesiony głos" jest konieczny! ale tutaj... wszyscy są wyrozumiali i jeśli wymskną sie komuś "wielkie litery", to inni wybaczą!
Carlena napisał: | a.m. napisał: | Stosuj się proszę do tych zasad, a na Forum spotkasz się z życzliwą atmosferą i rzeczową pomocą. |
Myślę,iż po tak treściwym wstępie nikt nie odważy się na złamanie panującego tutaj ładu |
oczywiście, że "nie"! hahahahaha!
Carlena napisał: | A teraz niech żyje nowe Forum Hip Hip Hurra Hip Hip Hurra Hip Hip Hurra Hurra Hurra |
niech żyje! jak najdłużej! _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
a.m.
|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 19:07 Temat postu: |
|
|
Astria napisał: | Jak to mówią zasady są po to, aby je łamać Myślę, że nie będę miała z tym najmniejszych problemów |
dokładnie tak mówią!
i coś mi się wydaje, że te zasady baaaardzo szybko zostaną z premedytacją złamane - przez Ciebie i może nawet innych Użytkowników! _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
Carlena
|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 19:15 Temat postu: Re: Słowo wstępu - netykieta |
|
|
Cytat: | oj znamy! i to już od "jakiegoś" czasu! nawet niekrótkiego! |
I znajomośc owocuje w bardzo dobrym kierunku - ja tak uważam
Cytat: | mam nadz, że nie ostatni! miłego postowania! |
Kobieta zmienną jest,ale myślę,że nie będzie zbędnego obrażania się
jesteśmy porządnymi osóbkami i myślę, że z "łaciny" nie będziemy korzystały! kiedyś nie było z tym problemu więc teraz chyba będzie podobnie! |
Jakby co to mówimy "ooooo kurczaki pieczone"
Cytat: | czasami "podniesiony głos" jest konieczny! ale tutaj... wszyscy są wyrozumiali i jeśli wymskną sie komuś "wielkie litery", to inni wybaczą! |
Oczywiście,że tak - czasem wypada coś wyolbrzymić
Cytat: | niech żyje! jak najdłużej! |
Do końca świata i jeszcze kilka dni dłużej |
|
Powrót do góry |
|
|
Astria
|
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 20:36 Temat postu: |
|
|
są niezdrowe, lepsze gotowane _________________ Hmmm... |
|
Powrót do góry |
|
|
a.m.
|
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 21:06 Temat postu: |
|
|
Astria napisał: |
są niezdrowe, lepsze gotowane |
eee tam! dobry kurczak, to pieczony kurczak! hihi! a do niego fryteczki! na maxa niezdrowa potrawa, ale co tam - raz sie żyje! _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
Carlena
|
Wysłany: Wto Maj 16, 2006 08:32 Temat postu: |
|
|
Cytat: | i coś mi się wydaje, że te zasady baaaardzo szybko zostaną z premedytacją złamane - przez Ciebie i może nawet innych Użytkowników! |
W sumie to można się zastanowić nad taką ewentualnością...tylko jaka była by kara za owo przewinienie ? |
|
Powrót do góry |
|
|
Carlena
|
Wysłany: Wto Maj 16, 2006 08:33 Temat postu: |
|
|
Cytat: | eee tam! dobry kurczak, to pieczony kurczak! |
Możliwe ,ale ja i tak wolę tradycyjnego schabowego |
|
Powrót do góry |
|
|
a.m.
|
Wysłany: Czw Maj 18, 2006 21:19 Temat postu: |
|
|
Carlena napisał: | Cytat: | i coś mi się wydaje, że te zasady baaaardzo szybko zostaną z premedytacją złamane - przez Ciebie i może nawet innych Użytkowników! |
W sumie to można się zastanowić nad taką ewentualnością...tylko jaka była by kara za owo przewinienie ? |
nad karą także można się zastanowić hahahah! _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
Carlena
|
Wysłany: Pią Maj 19, 2006 08:58 Temat postu: |
|
|
Cytat: | nad karą także można się zastanowić hahahah! |
Chyba nie myślisz nad zastosowaniem wirtualno-radykalnych metod ? |
|
Powrót do góry |
|
|
a.m.
|
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 17:59 Temat postu: |
|
|
Carlena napisał: | Cytat: | nad karą także można się zastanowić hahahah! |
Chyba nie myślisz nad zastosowaniem wirtualno-radykalnych metod ? |
myślę...
ale nie powiem o czym! hihihi! _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
Carlena
|
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 17:48 Temat postu: |
|
|
... więc jesteś !
Cytat: | ale nie powiem o czym! hihihi! |
Hmmmm zapewne o wakacjach,które już chyba masz Szczęściara Ja dopiero od przyszłej środy zaczynam niby wakacje łącznie z oczekiwaniem na wyniki - wiec będą to streso-wakacje... |
|
Powrót do góry |
|
|
a.m.
|
Wysłany: Pią Cze 16, 2006 18:22 Temat postu: |
|
|
Carlena napisał: |
... więc jesteś ! |
no mam nadzieję, że jestem!
jakby coś, to jestem tylko cieniem
Carlena napisał: | Ja dopiero od przyszłej środy zaczynam niby wakacje łącznie z oczekiwaniem na wyniki - wiec będą to streso-wakacje... |
przeżyłaś maturkę, to przeżyjesz także oczekiwanie na wyniki! a potem... już tylko wakacyjny total luzik, słoneczko, itp. _________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Pią Cze 16, 2006 18:22 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |